Od dziecka uwielbiałam ryż na gęsto, ale zawsze podawało się
go u nas z masłem, cukrem i cynamonem. Już jakiś czas temu moja przyjaciółka
Magda narobiła mi smaku na ryż z truskawkami, który jest przysmakiem jej
dziadka. Tak to za mną chodziło, że w końcu postanowiłam zrobić i muszę
przyznać bardzo fajne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na
deser, czy nawet kolację :)
wtorek, 30 czerwca 2015
czwartek, 18 czerwca 2015
Pleśniak z masą budyniową z rabarbaru
Większość ciast z rabarbarem można piec tylko wtedy, gdy
jest na niego sezon, gdyż konieczne jest użycie świeżego owocu. Pleśniak można
upiec o dowolnej porze roku, gdyż możemy użyć zamrożonego rabarbaru. Wiem, że
nie można go spotkać w sklepach, ale można kupić surowy, umyć, obrać, pokroić
na kawałki i zamrozić. Po wyjęciu z zamrażalnika pozostawić na godzinę lub
dwie, posypać cukrem i pozostawić, by puścił sok. Na pewno każdy będzie
zaskoczony, gdy zimą uraczymy go takim pysznym kawałkiem ciasta :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)