Ciasteczka kosmiczne wypiekam od kilku lat. Przepis jest na
dość dużą ilość ciasteczek, więc jeśli ktoś woli, może zrobić z połowy porcji.
Ja osobiście polecam zrobienie z całej porcji, gdyż można je dość długo
przechowywać i są pyszne :)
piątek, 27 kwietnia 2012
poniedziałek, 23 kwietnia 2012
Advocat, Ajerkoniak, czy inaczej likier jajeczny
Ajerkoniak to sam w sobie dobry trunek, ja używam go często
do kremów, lodów, czasem jako dodatek do kawy. Jak widać przepis jest dość
elastyczny… i powiem szczerze, że przymierzam się do zrobienia go w innych smakach. Polecam jego wypróbowanie :)
czwartek, 19 kwietnia 2012
Śmietankowe pieczarki, z kiełbaską lub bez
Pieczarki ze śmietanką to specjalność mojego taty. Tak przyrządzony sos wspaniale smakuje z makaronem, jak również z pieczywem. Nadaje się także jako sos do zapiekanek. W zależności od upodobań smakowych można dodać kiełbaskę lub sobie ją podarować. W obu wersjach smakuje pysznie :)
czwartek, 5 kwietnia 2012
poniedziałek, 2 kwietnia 2012
Babka migdałowa z czekoladową wiórą :)
Babka migdałowa z wiórkami czekoladowymi to nowy, fajny pomysł i na święta i wszelakie inne okazje :) Polecam bo jest pyszna :)
Subskrybuj:
Posty (Atom)