W poniedziałek 9 listopada w Zespole Szkół nr 9 w Tychach miało miejsce uroczyste otwarcie pracowni kulinarnej. Zostałam tam zaproszona do prowadzenia warsztatów kulinarnych razem z Panią Dorotą Dominiak z Restauracji „Dom Bawarski”. Na warsztatach piekłam razem z dziećmi ciasteczka owsiane, zaś Pani Dorota zdradziła im tajniki pysznej dyniowej zupy i placuszków z musem jabłkowym. Jestem pełna podziwu i uznania dla wszystkich uczniów, biorących udział w warsztatach. Spisali się świetnie! Cieszy mnie bardzo fakt, że szkoła w dzisiejszych czasach potrafi w dzieciach zaszczepić kulinarnego bakcyla i nauczyć je przyrządzać posiłki samodzielnie.
Warsztaty, sympatycznych uczniów, nauczycieli, jak i gości obserwujących nasze zmagania kulinarne, będę długo i mile wspominać. Na zakończenie zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów, która znajduje się na stronie szkoły, oraz do przeczytania artykułu w Dzienniku Zachodnim.
Ps. W poście użyłam zdjęć ze Szkoły nr 9 i z Dziennika Zachodniego autorstwa Jolanty Pierończyk.
R E K L A M A | ||
Pozytywne warsztaty :) Super!
OdpowiedzUsuńSuper, gratulacje!- a ciasteczka mniam!:)
OdpowiedzUsuńSuper, gratulacje!- a ciasteczka mniam!:)
OdpowiedzUsuńpomysł doskonały
OdpowiedzUsuń