poniedziałek, 26 listopada 2012

Kotlet z piersi kurczaka z dipem ziołowo-czosnkowym


Taki troszeczkę inny sposób na kotleciki. Co prawda też panierowany, ale trzeba przyznać, że w smaku całkiem inny. Zresztą spróbujcie sami, to się przekonacie :)

Składniki:
½ kg fileta z kurczaka

Dip:
¾ szklanki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
½ łyżeczki soli
Pieprz
½ łyżeczki bazylii
½ łyżeczki oregano
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Dodatkowo:

Olej do smażenia
Bułka tarta

Pierś kurczaka kroimy na kotleciki, delikatnie prószymy pieprzem. Czosnek przeciskamy lub kroimy bardzo drobniutko. Wszystkie składniku dipu dokładnie mieszamy.


Kotleciki panierujemy najpierw w dipie, po czym w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.


Kotleciki podajemy z sałatką, frytkami lub ziemniakami :)



R E K L A M A




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 komentarze:

Printfriendly