Taki troszeczkę inny sposób na kotleciki. Co prawda też panierowany, ale trzeba przyznać, że w smaku całkiem inny. Zresztą spróbujcie sami, to się przekonacie :)
Składniki:
½ kg fileta z kurczaka
Dip:
¾ szklanki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
½ łyżeczki soli
Pieprz
½ łyżeczki bazylii
½ łyżeczki oregano
1 łyżeczka mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Dodatkowo:
Olej do smażenia
Bułka tarta
Pierś kurczaka kroimy na kotleciki, delikatnie prószymy pieprzem. Czosnek przeciskamy lub kroimy bardzo drobniutko. Wszystkie składniku dipu dokładnie mieszamy.
Kotleciki panierujemy najpierw w dipie, po czym w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.
Kotleciki podajemy z sałatką, frytkami lub ziemniakami :)
R E K L A M A | ||
Pysznie wygląda ;))
OdpowiedzUsuńdzięki bardzo Helciu :)
Usuń