A teraz coś pysznego dla amatorów kurczaka. Kurczak szu szu smakuje trochę inaczej niż tradycyjny kotlet z kurczaka. Cechuje go mięciutka skorupka i czosnkowa nutka :) się mi zrymowało :) serdecznie polecam :)
Składniki:
Składniki:
60dkg filetów z kurczaka
Zalewa:
3 żółtka
3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki oliwy
2 łyżki maggi
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli lub vegety
2 - 4 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
Dodatkowo:
Dodatkowo:
Olej do smażenia
Filety z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki.
Czosnek obieramy i przeciskamy lub miażdżymy. Następnie umieszczamy w wysokim naczyniu z pozostałymi składnikami na zalewę i miksujemy.
Do szczelnego pojemnika wlewamy zalewę, dodajemy kawałki kurczaka, tak aby były całe zanurzone w zalewie. Pojemnik zamykamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
R E K L A M A | ||
Moje dziecko uwielbia i czosnek i piersi kurczaka:) Na pewno wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńzapraszam na konkurs, którego tematem jest: kurczak w roli głównej. Do wygrania patelnia Tefal Enjoy. zapraszam na bloga po szczegóły.
OdpowiedzUsuńhttp://wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2013/02/konkurs-zapraszam.html
Dziękuję za przepis - wczoraj taki kurczaczek gościł na naszym stole i cała rodzinka była zachwycona, nawet moja 2 letnia córcia! Był tak soczysty że wręcz rozpływał się w ustach:) Polecam!
OdpowiedzUsuńPyszne kotleciki :-)
OdpowiedzUsuń