środa, 27 czerwca 2012

Gulasz z karkówki w sosie musztardowo- pieprzowym z ogórkami



Zamiast tradycyjnie pieczonego mięska wybrałam gulasz, bo w końcu trzeba sobie w kuchni coś urozmaicić. Polecam wszystkim, zwłaszcza tym którzy mają dość tradycjonalizmu :)


Składniki:
½ kg karkówki lub łopatki
30g margaryny
1 łyżeczka soli
1 ½ łyżki musztardy (np. stołowej)
3 ogórki konserwowe
1 cebula
Pieprz
1 łyżka mąki
½ szklanki wody

Podawać z kluseczkami, ziemniakami lub kaszą.

Mięso kroimy w kosteczki, wrzucamy na gorący tłuszcz i solimy. Dusimy, co pewien czas mieszając, do chwili, gdy mięso będzie miękkie. Wtedy dodajemy pokrojoną cebulę, musztardę i pieprz. Gdy cebula będzie miękka dodajemy rozmieszaną mąkę z wodą i mieszamy do zawrzenia. Na koniec dodajemy pokrojone plasterki ogórka.



R E K L A M A



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 komentarze:

Printfriendly