Zamiast tradycyjnie pieczonego mięska wybrałam gulasz, bo w końcu trzeba sobie w kuchni coś urozmaicić. Polecam wszystkim, zwłaszcza tym którzy mają dość tradycjonalizmu :)
Składniki:
½ kg karkówki lub łopatki
30g margaryny
1 łyżeczka soli
1 ½ łyżki musztardy (np. stołowej)
3 ogórki konserwowe
1 cebula
Pieprz
1 łyżka mąki
½ szklanki wody
Podawać z kluseczkami, ziemniakami lub kaszą.
Mięso kroimy w kosteczki, wrzucamy na gorący tłuszcz i solimy. Dusimy, co pewien czas mieszając, do chwili, gdy mięso będzie miękkie. Wtedy dodajemy pokrojoną cebulę, musztardę i pieprz. Gdy cebula będzie miękka dodajemy rozmieszaną mąkę z wodą i mieszamy do zawrzenia. Na koniec dodajemy pokrojone plasterki ogórka.
R E K L A M A | ||
swojsko i po domowemu, uwielbiam takie obiady:)
OdpowiedzUsuńsmakowite :)
OdpowiedzUsuńdziękuję Dusiu :)))
Usuń