W sumie nie sądziłam, że dodam przepis na jajecznicę… podobno każdy potrafi przyrządzić, nawet ktoś kto nie umie gotować. No, ale ta wersja tyciu różni się od standardu. Nie wiem jak Wy, ale u mnie najczęściej przyrządza się jajecznicę z kiełbaską, cebulką lub pieczarkami, dlatego zdziwiłam się, że moi mięsożerni faceci wcinali tą wegetariańską jajecznicę, bez narzekania i można powiedzieć, że aż uszy się im trząsły :)
Składniki:
1 papryka
1 pomidor
1 średnia cebulka
30g margaryny
6 jajek
Zielona cebulka lub szczypior
Sól i pieprz
Paprykę i cebulę kroimy na drobne kawałeczki, wrzucamy na patelnie z rozpuszczonym tłuszczem i dusimy chwile pod przykryciem, aż jarzyny będą miękkie. Pomidor zalewamy wrzątkiem, zdejmujemy z niego skórkę i kroimy. Do podduszonych jarzyn dajemy jajka i cały czas mieszamy. Następnie dodajemy pomidor, a gdy już jajecznica jest gotowa dodajemy pokrojoną zieloną cebulkę lub szczypiorek, solimy i pieprzymy.
R E K L A M A | ||
Pysznie sie prezentuje, a skoro facieci wcinali to na pewno pyszna byla :)
OdpowiedzUsuńPysznie ! :)
OdpowiedzUsuń