środa, 20 lutego 2013

Uśmiechnięty facet w okularach, czyli Oscypek pieczony z dżemem




Składniki:
Oscypek
dżem

Są tylko dwa składniki i nie ma żadnej filozofii w zrobieniu tego dania :) wystarczy dużego oscypka pokroić w plastry grubości około centymetra, a następnie położyć na rozgrzaną patelnie. Można dodać trochę tłuszczu, ale moim zdaniem lepiej go upiec bez dodatku tłuszczu, na wolnym ogniu. Oscypek musi być z obu stron złocisty. Podajemy go z dżemem, jaki macie lub lubicie :) najlepiej by był kwaśny. Ja użyłam dżemu z agrestowego :)
Gotowe danie można jest samo, z suchym chlebem lub jakąś sałatką :)

Polecam :)



R E K L A M A




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


3 komentarze:

  1. uwielbiam takie oscypki albo z grilla:) świetny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. szaleje na punkcie oscypkow, a grillowane to juz w ogole :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja również mam oscypkowego świra :))) uwielbiam je!
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly