Składniki:
Oscypek
dżem
Są tylko dwa składniki i nie ma żadnej filozofii w zrobieniu tego dania :) wystarczy dużego oscypka pokroić w plastry grubości około centymetra, a następnie położyć na rozgrzaną patelnie. Można dodać trochę tłuszczu, ale moim zdaniem lepiej go upiec bez dodatku tłuszczu, na wolnym ogniu. Oscypek musi być z obu stron złocisty. Podajemy go z dżemem, jaki macie lub lubicie :) najlepiej by był kwaśny. Ja użyłam dżemu z agrestowego :)
Gotowe danie można jest samo, z suchym chlebem lub jakąś sałatką :)
Polecam :)
R E K L A M A | ||
uwielbiam takie oscypki albo z grilla:) świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńszaleje na punkcie oscypkow, a grillowane to juz w ogole :)
OdpowiedzUsuńJa również mam oscypkowego świra :))) uwielbiam je!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)