Ciasteczka:
25 dag margaryny
25 dag cukru
1 opakowanie kleiku ryżowego (160g)5 jajek
2 łyżeczki proszki do pieczenia
10 dag kokosu
Margarynę dobrze ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy proszek do pieczenia, a następnie stopniowo kleik ryżowy. Na końcu ubijamy sztywną pianę z białek i wszystko razem mieszamy. Dodajemy kokos.
Z gotowej masy formujemy łyżeczką lub szprycą niewielkie ciasteczka, które nakładamy na papier pergamin.
Ciasteczka pieczemy w temperaturze 180C na złoty kolor.
Ciasteczka biorą udział w akcjo- konkursie na wypiek bez mąki, nie-dietetyczne:)
R E K L A M A | ||
Ja poproszę o 1 nooo może 2 albo 3 hmmm 6 i będzię ok :)...........przepis prosty a zapowiada się smacznie, coś dla mnie.
OdpowiedzUsuń