wtorek, 24 stycznia 2012

Polędwiczki z colą


To pierwsze polędwiczki, które zrobiłam i muszę przyznać, że wyszły całkiem smaczne. A oto przepis:



Składniki:
50dkg polędwicy
1 szklanka coli
Około 2 łyżki oliwy

Marynata:
2 łyżki oleju,
½ łyżeczki soli,
1 łyżeczka papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich
½ łyżeczki suszonej bazylii
½ łyżeczki pieprzu cayenne

Polędwiczkę pokrywamy marynatą i pozostawiamy na około 30 minut (lub dłużej) w lodówce.



Do patelni lub brytfanny wlewamy około 2 łyżek oliwy. Rozgrzwamy. Mięso opiekamy z każdej strony i zalewamy colą. Dusimy pod przykryciem około 30 minut, na niezbyt mocnym ogniu, przewracając od czasu do czasu. 
Polędwiczki można podawać z pilawem z białego ryżu z warzywami, na który znajdziesz przepis na moim blogu. 





R E K L A M A



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 komentarz:

Printfriendly