poniedziałek, 26 listopada 2012

Jajecznica z pomidorami, cebuliją, kiełbaską i szczypiorem :)


Gdy za oknem szaro, buro i ponuro, fajnie jest zacząć dzień od czegoś kolorowego i optymistycznego, np. od kolorowej jajecznicy :)


Składniki:
1 kiełbaska np. śląska
1 duży pomidor
1 średnia cebulka
6 jajek
Pęczek szczypiorku
Sól i pieprz

Obrane ze skórki: kiełbasę, cebulę i pomidor*, kroimy w kosteczki. Na patelni rozpuszczamy margarynę i wrzucamy pokrojoną kiełbasę i cebulą, podsmażamy, by cebula zmiękła, a kiełbasa się zarumieniła. Następnie dodajemy jajka i cały czas mieszamy, by osiągnąć konsystencję taką jaką lubimy. Na koniec gdy jajecznica jest gotowa dodajemy pokrojone w kawałki pomidory i pokrojony drobno szczypiorek. Całość doprawiamy pieprzem i solą do smaku. No i oczywiście konsumujemy z pieczywem :)

*By lepiej zeszła skórka z pomidora, parzymy go wrzątkiem.


R E K L A M A



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly