piątek, 29 czerwca 2012

Zupa pomidorowa w akompaniamencie bazylii i makaronu


Nie wiem co można sensownego powiedzieć o zupie pomidorowej. Chyba nic? Każdy ją zna, lubi bądź nie… Jak nie macie pomysłu na obiad, to polecam :)


Składniki:
200g makaronu np. wstążek
1 mały koncentrat pomidorowy
½ łyżeczki bazylii (suszonej lub świeżej)
½ litra wody
1 bulion
½ łyżeczki soli
Pieprz i maggi do smaku

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Gdy jest miękki dodajemy koncentrat, bulion i przyprawy. Zagotowujemy, dodajemy bazylię i gotowe. Ot cała filozofia :)




R E K L A M A




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 komentarze:

  1. a gdzie warzywa? zupa na 1 bulionie ... ;/

    OdpowiedzUsuń
  2. Olesiu bo do pomidorowej można dodać świeże pomidory lub koncentrat... innych jarzyn sie nie dodaje

    OdpowiedzUsuń